Autóüveg fólia

A fóliák napvédő réteget képeznek az üveg belső felületén. Típustól függően a napsugárzásból származó hő nagy részét kinn tartják, míg a látható fényt beengedik. Csökkentik a fény zavaró és vakító hatását, ugyanakkor a szabályosan feltett fóliák a látási viszonyokat nem rontják, így biztonságos és komfortos vezetési és utazási feltételeket nyújtanak.

A fóliák a gépkocsinak esztétikusabb, sportosabb megjelenést biztosítanak. A sötétebb árnyalatú és erősebb fényvédő fóliák a gépjárműbe való belátást is korlátozzák, míg belülről megfelelő kilátást biztosítanak.

Autóüveg fólia

A fóliák csaknem teljes mértékben kiszűrik az UV-sugarakat, megvédve ezzel a gépkocsi kárpitját a korai kifakulástól, illetve a műanyag burkolatokat a megrepedezéstől.

A fóliák különböző színárnyalatokban kaphatók. Karcolásálló réteget is tartalmaznak, éveken át biztosítva ezzel az igényes megjelenést.

A szabadalmaztatott kristálytiszta ragasztó nagyon erős tapadást biztosít, így az ablakra felragasztott fólia nem hólyagosodik fel, nem repedezik, nem ráncosodik és nem válik el az üvegtől. A gépjárművek ablakaira csak olyan fólia szerelhető fel, amelynek a felszerelését a Központi Közlekedési Felügyelet (KKF) engedélyezte. Kizáró ok lehet a fólia tükröződésének mértéke, a vezető üléssora melletti ablakok és az első szélvédő esetében pedig még az átláthatóság is.
A KKF az engedélyében megszabja, hogy az adott fólia mely gépjármű kategóriákon, illetve a kategórián belül a jármű mely ablakain alkalmazható. A fóliázó műhely a telepített fóliáról az engedély számát, a járműkategóriákra, fóliázható ablakokra vonatkozó megkötéseket tartalmazó műbizonylatot állít ki. Az engedély száma minden befóliázott ablakra is kötelezően felkerül, biztosítva ezzel a műbizonylat és a felragasztott fólia összerendelhetőségét. A gépjármű tulajdonosa ezzel a műbizonylattal tudja igazolni a gépjármű szabályos, engedélyezett átalakítását.